De Warmste Laars Van Italië
Ten voordele van TO WALK AGAIN

Mijn naam is Stefanie Callebaut, zangeres van de groep SX. Op 12 december ga ik van start met wellicht één van de grootste uitdagingen van mijn leven. Ik daag mezelf uit om in 11 dagen tijd een rit van 5500 km af te leggen met de motor. Op de kaart van Europa zal je zien dat mijn route een tekening vormt. Ik teken een been. Vanuit Kortrijk vertrekkende zal ik de winterse Alpen trotseren, de Mont Blanc overgaan en van daaruit de laars van Italië rijden. Om het been helemaal te kunnen tekenen heb ik jullie hulp nodig. Elke euro die jullie doneren stuwt me 1 km dichter bij het vervolledigen van de tekening en tevens 1 euro dichter bij de mogelijkheid een kind gelukkig te maken met een sportprothese ter waarde van 5500 euro. Als alles goed gaat kom ik op 24 december om 10 uur ’s ochtends aan bij Studio Brussel te Kortrijk met een bedrag van 5500 euro en hopelijk veel meer, want omdat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om te sporten gaat alles boven dit bedrag naar 'To Walk Again vzw'!


Waarom dit goed doel?
Als zangeres weet ik hoe belangrijk het is in een gezond en fit lichaam in het leven te staan. Voldoende beweging geeft me de fysieke kracht om als een fitte mens en muzikant op het podium te staan. Het geeft me ook de mentale kracht om geen enkele uitdaging uit de weg te gaan, zelfvertrouwen op te bouwen en erin te geloven dat alles mogelijk is. Om gezond te zijn en zich te ontwikkelen heeft iedere mens beweging nodig. Ook voor kinderen met een fysieke beperking is het van cruciaal belang van jongs af aan te leren dat ze even actief kunnen zijn als valide kinderen. Dit bepaalt hun zelfvertrouwen, hun visie, hun gevoel in de maatschappij en de manier waarop ze later zelf in het leven zullen staan. Het helpt hen een gelukkiger, zelfstandiger en meer inclusief leven tegemoet te gaan. En om het in de woorden van Marc Herremans te zeggen:
Omdat anders niet minder is!!
Omdat lichaam en geest 1 zijn!!
Omdat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om te sporten!!


TO WALK AGAIN
To Walk Again betekent HOOP op een actieve toekomst met mogelijkheden in plaats van beperkingen. Zij biedt kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke beperking en hun entourage, laagdrempelige en aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten aan via (eigen) aangepaste accommodatie en materialen. To Walk Again biedt daarnaast een uniek en innovatief revalidatieconcept aan. Op basis van hoogtechnologische apparatuur (zoals de staprobot) verlegt ze de fysieke, medische en mentale grenzen van mensen met een fysieke beperking. Yes we can!


facebook logo

DE WARMSTE LAARS VAN ITALIE AFFICHE